Când eram eu la liceu…

…acum vreo 10 ani (omg!!), fetele care se machiau erau excepţie, acum excepţia sunt cele care nu se machiază, iar băieţii care se epilau pe picioare…well, aşa ceva nici în filme nu ştiam/credeam că există. În fine, dar nu despre asta este vorba în acest post. Când eram eu la liceu, ce mi-aş mai fi dorit să particip la un aşa eveniment precum Cupa Liceelor Coca-Cola, fie ca jucător, fie ca spectator. Dar Pucioasa-i urbe mică, ce să-i faci, nu prea era/este aşa entertainment mare.

Ieri am asistat în Bucureşti, în Agronomie, la vreo 2 meciuri din cadrul Cupei Liceelor şi tare mult m-am mai distrat. Pornind de la sloganuri ca „Intră în joc” sau „Fotbalul s-a născut în curtea şcolii”, Cupa Coca-Cola a adunat în acest an 459 de echipe înscrise din toată ţara, care vor juca meciuri de fotbal în sală, în trei faze: Faza pe judeţ (25 februarie-30 martie), Faza pe regiune (19 aprilie-12 mai) şi Faza finală (24-26 mai). Cupa Liceelor se adresează elevilor, fete şi băieţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani din licee/colegii sau şcoli profesionale, iar meciurile din cadrul competiţiilor au loc în Bucureşti şi în alte 21 de judeţe (Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Maramures, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș şi Vâlcea).

Aşadar, evenimentul are ceva amploare, nu-i aşa? Plus că ieri erau prezenţi în sală, ca să asigure liniştea şi pacea generaţiei tinere, membri ai Jandarmeriei, ai unei firme de pază, ai unei unităţi medicale, dar şi doi arbitri oficiali FRF, asta ca să fie treaba treabă.

Mi-a plăcut mult atmosfera din sală, era multă bună dispoziţie, galerie cu tobe şi scandări (ce-i drept, unele la adresa lui Mitică de la Ligă :) :) ). Observaţii:

- tinerilor (şi fete şi băieţi) le place să facă sport, trebuie doar să fie motivaţi şi să li se dea infrastructura necesară (ia uite ce simplu se rezolvă problema nepracticării orelor de educaţie fizică în şcoală, fără programă stufoasă, fără cheltuieli inutile!);

- există fair-play în jocul tinerilor, deşi de la televizor nu prea au ce învăţa în acest sens, mai ales nu la capitolul fotbal românesc;

- sunt unii antrenori care ştiu să aducă echipa în jurul lor şi care iau înfrângerea pur şi simplu ca pe o experienţă şi ca pe o sursă de învăţăminte, după cum există antrenori mai ofticaţi decât jucătorii în sine şi care nu pot accepta o înfrângere;

- la fotbal se înjură (încă) mult (mai ales fetele, în cazul experienţei de ieri :) );

- fotbalul pentru fete it’s not such a bad idea, am văzut azi câteva fete foarte talentate la mânuirea mingii;

- prietenii, la vârsta adolescenţei, dar şi în general, sunt un bun nepreţuit: ei sunt şi fani şi umărul pe care te poţi descărca.

De abia aştept finala la Cupa Liceelor! O sa fie în Bucureşti, poate vă faceţi timp să veniţi, e gratis şi e în weekend şi poate veţi vrea să vă întoarceţi un pic în timp să vă simţiţi ca la liceu! :)

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>