Cum a fost la primul meu triathlon

V-aţi fi aşteptat să vă povestesc câţi kilometri am alergat, câţi km am pedalat, sau cât am înotat, nu? Desigur că mi-ar fi plăcut la nebunie să fac asta, însă la primul meu triathlon am participat doar ca spectator şi a fost WOW. Foarte curând o să vă povestesc şi cum a fost la primul meu triathlon în calitate de concurent, că prea mi-a plăcut atmosfera, de aceea mă gândesc serios să răspund provocării. Poate la toamnă, ţineţi-mi pumnii!

Winter Tri Challenge 2013, singurul triathlon de iarnă din România, a avut loc sâmbătă, 23 februarie, în cadrul Complexului Sportiv Olimpic Izvorani. Triathlonul a fost organizat de către băieţii foarte simpatici de la Smartatletic şi în acest an s-a aflat la cea de-a doua ediţie and still counting. 270 de concurenţi au avut curajul de a răspunde provocării de a alerga 5 km, de a pedala alţi 12 şi apoi de a sfârşi cu 500 de metri de bazin. Menţionez că 74 de participanţi se aflau la primul lor triathlon, cel mai tânăr participant avea 12 ani, iar cel mai vârstnic 62 de ani, so again WOW!

La organizarea evenimentului, o mână de ajutor importantă a venit de la prietenii de la Fundaţia Hospice, de la super fotografii de la Urmează-ţi Pasiunea, care au realizat instantanee to remember şi de la o parte din echipa SportLocal.ro (bloggerii Vlad Dulea şi Cristi Florea), care au fotografiat şi au scris live despre eveniment.

Am cunoscut mulţi oameni faini la triathlon, oameni pe care îi admir, care mi-au furnizat tone de motivaţie şi care mi-au împărtăşit poveştile lor. Astfel, m-am împrietenit cu Bianca, o mămică biciclist, simpatică şi curajoasă, care mi le-a prezentat şi pe celelalte membre ale Vega Team: Anda, responsabilă cu proba de alergare şi Crina, responsabilă cu înotul (triathlonul se putea face fie individual, fie ştafetă, adică în echipă). Fetele mi-au descris triathlonul ca fiind o experienţă bestială.

Pe Ionuţ şi pe Horaţiu i-am întâlnit pe marginea bazinului, obosiţi, dar fericiţi şi mândri că au făcut triathlonul individual. Au venit de la Focşani, respectiv Ploieşti, pentru Winter Tri, iar Ionuţ se afla la primul lui triathlon. Amândoi erau nerăbdători să înceapă antrenamentul pentru următoarea provocare.

În cadrul categoriei 20-29 de ani, i-am descoperit pe Radu şi Andrei, doi băieţi simpatici care se aflau la primul lor triathlon şi care mi-au povestit că începând cu 1 ianuarie au început să se trezească la 5 aproape zilnic ca să se antreneze pentru evenimentul de sâmbătă. Pentru toamnă, la triatlonul de la Mamaia, şi-au promis că se vor antrena mai mult pentru că au planuri mari: vor să scoată sub 1 oră 20 timp general.

M-am simţit excelent la Winter Tri şi am relatat live sâmbătă evenimentul. M-a impresionat foarte mult numărul mare de participanţi, dar şi numărul şi mai mare de susţinători ai participanţilor. Pentru oamenii care concurează la astfel de evenimente, să-ţi depăşeşti limitele reprezintă o continuă provocare, dar şi un stil de viaţă. Sunt genul acela de oameni de la care ai ce să înveţi, doar privindu-i.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>