Cum să înoţi 300 de kilometri pentru o cauză

Nu ştiu să înot, deşi mi-am dorit de mai multe ori să învăţ. Sâmbătă, 2 februarie, în bazinul de înot din cadrul Complexului Sportiv ”Sydney 2000” Izvorani, am primit o lecţie de motivaţie de la  peste 80 de înotători amatori şi de performanţă, care au înotat împreună 300 de kilometri pentru ca oameni suferind de boli grave sau incurabile să poată fi trataţi în cadrul unui spital ce va fi construit în Bucureşti, pentru îngrijirea lor paleativă.

Ultra Swim Challenge Snagov 2013, eveniment de nataţie caritabil, organizat de Smartatletic şi Hospice Casa Speranţei, nu a fost o competiţie, ci un îndemn la solidaritate adresat publicului larg. Puteai fi înotător sau susţinător al celui ce înoată. Puteai să înoţi între 1500 şi 20.000 de metri, iar cel ce a ales să te susţină, să aleagă o sumă pe care să o doneze pentru fiecare lungime de bazin pe care ai parcurs-o, adică pentru fiecare 50 de metri.

Înotători de performanţă, campioni olimpici ai României, au răspuns pozitiv acestei invitaţii, Carmen Bunaciu, Anca Pătrăşcoiu, Ionela Cozma, Camelia Potec, Răzvan Florea, Dragoş Cozma, înotând împreună pentru beneficiarii Hospice Casa Speranţei. I-am întrebat pe campioni de ce au decis să înoate pentru o cauză nobilă, niciunul dintre ei nefiind pentru prima dată la un eveniment de acest gen. Doamna Carmen Bunaciu mi-a răspuns că se simte foarte motivată să facă ceea ce îi place cel mai mult şi prin aceasta să-i ajute pe alţii, în timp ce doamna Anca Pătrăşcoiu a mărturisit că pur şi simplu nu poate sta deoparte fără a se implica, când este vorba despre a înota pentru o cauză nobilă, mai ales că a văzut la Ultra Swim Challenge atât de mulţi înotători amatori care au decis să vină şi să-şi depăşească limitele pentru a face un act de caritate.

Mi-a făcut plăcere să descopăr printre înotătorii amatori, susţinători ai cauzei, şi pe Ionuţ Munteanu, online marketing specialist şi blogger, care şi-a depăşit recordul personal înotând încontinuu 1600 de metri pentru beneficiarii Fundaţiei Hospice.

Ultra Swim Challenge 2013 a fost un eveniment minunat, la care mi-a făcut deosebită plăcere să iau parte în calitate de spectator. M-am decis că trebuie să mă apuc neapărat de înot, pentru ca anul viitor să trăiesc competiţia din bazin, nu doar de pe marginea lui.6 thoughts on “Cum să înoţi 300 de kilometri pentru o cauză

  1. Pfff eu nu stiu daca pot sa duc 15 lungimi de bazin…din pacate:(, mi-as dori sa mai inot insa nu prea mai am timp. Poate la vara in vacanta, cat despre ce s-a intamplat acolo, am tot respectul!

  2. Foarte frumos acolo. Felicitari celor implicati! Daca vrei sa inveti, exista bazinul Facultatii de Medicina cu posibilitatea de a lua si profesor sa te ajute!Succes! Te pup

  3. Pingback: De ce şi-a făcut subsemnata blog? | Nicoleta Cojoianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>